Wat kost een schilder per m²

Wat kost een schilder per m² anno 2023? Dit is een vraag die wij vaak voorbij zien komen. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. In deze blog lichten wij graag toe hoe de kosten per m² worden berekend. Lees gerust verder!

Het soort schilderwerk

De kosten van een schilder worden mede bepaald door het soort werkzaamheden die verricht worden. Betreft het binnen- of buitenschilderwerk? Is de ondergrond al geschikt om te verven of moet er nog grondverf aangebracht worden? Al deze werkzaamheden worden meegenomen in de kosten van een schilder.

De grootte van de klus

Het aantal ruimtes en objecten die u wilt laten schilderen bepaalt de grootte van de schilderklus. Een schilderklus waarbij de gehele buitenkant van een woning geschilderd moet worden is duurder dan het schilderen van alleen de deuren. Dit heeft bovendien ook invloed op hoelang een schilder over de klus doet.

De afwerking

De afwerking is natuurlijk heel belangrijk. Dit heeft te maken met de kwaliteit van het schilderwerk en het materiaal. Een ervaren schilder kost meer per m² dan een pas begonnen schilder.  De kosten voor de afwerking kunnen ook toenemen als je veel verschillende kleuren verf wilt.

kosten schilder per m2

De kosten van een schilder per m² bij GlansGarant

Het bepalen van de kosten van een schilder per m² kunnen wij zonder enige informatie lastig vaststellen. Hiervoor hebben wij namelijk meer informatie voor nodig zoals het soort schilderwerk en de grootte van de klus. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. Zo weet u precies wat de verwachte kosten zullen zijn!

Schildersbedrijf inschakelen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen voor uw buitenschilderwerk? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert GlansGarant het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. En dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Bovendien bieden wij garantie op het schilderwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte. Heeft u nog vragen over wat bij buitenschilderwerk hoort? Uiteraard kunt u dan ook contact met ons opnemen.