Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk

De beste periode waarin het buitenschilderwerk kan worden verricht is vanaf het voorjaar tot en met begin oktober. Uiteraard zijn er perioden binnen de herfst- en wintermaanden waar het buitenschilderwerk prima gedaan kan worden, echter is het weer dan vaak spelbreker. Het schilderen van uw woning of bedrijfspand is een tijdrovende klus: u bent niet in één weekend klaar. Het blijkt ook dat ruim 70% van de mensen het buitenschilderwerk liever uitbesteedt aan de vakman of-vrouw. Gemak en kwaliteit winnen het dan toch van de kosten. Gaat u toch liever zelf aan de slag? Neem dan deze tips ter harte.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg voor een goede planning, goede weersvooruitzichten en zorg dat alles schoon en schilderklaar is. Het dichten van gaten, het goed schoonmaken en het herstellen van houtrot zijn van die zaken die horen bij een goede voorbereiding van buitenschilderwerk.

Ga veilig te werk met de juiste materialen

Werken op hoogte behoeft de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Ook is een steiger of ladder een onmisbare tool om (in de meeste gevallen) de gehele woning aan te kunnen pakken. Laat u dus goed informeren bij de lokale doe-het-zelfzaak of technische groothandel. Ook is kwaliteitsverf en bijpassend materiaal geen overbodige luxe. Bespaar daarom niet op verf of rollers.

Als u zelf aan de slag gaat zijn bovenstaande tips belangrijk in de voorbereiding en uitvoering. Wanneer u een schilder inschakelt zal hij of zij te allen tijde zorgen voor de beste voorbereiding en uitvoering. Heeft u een specifieke vraag of wilt u graag meer weten over het GlansGarant Onderhoudsabonnement? Klik hieronder door voor meer informatie of bereken simpel uw maandkosten voor buitenschilderwerk.