Verftips

Verftips

GlansGarant geeft graag tips over schilderwerk. Deze tips zijn vrij algemeen, maar zijn belangrijk voor een mooi eindresultaat.
Deze drie tips zijn verzameld door onze aangesloten schildersbedrijven en dus zeer bruikbaar voor u als doe-het-zelver.

1. Ga voor kwaliteit

Kies een kleur die bij u past en schaf dan een verf aan van hoge kwaliteit. Een kwaliteitsverf spat minder en is gemakkelijker aan te brengen. Kies daarnaast voor een hoge kwaliteit roller, afplaktape en verfbak. Een goed begin is het halve werk.

2. Gebruik voldoende verf en werk lekker door

Een goed verzadigde kwast of roller zorgt ervoor dat u een goede dekking heeft. Overal waar ‘te’ voor staat is niet goed, dus een te droge of natte roller zorgt ervoor dat u te weinig of te veel verf aanbrengt. Daarnaast zorgt goed doorwerken voor een strak resultaat zonder banen en strepen. Als u bijvoorbeeld te lang wacht, is de kans op baanvorming groter, doordat de verf minder goed vermengd.

3. Verf bij daglicht

Veel mensen gaan na het werk nog even aan de slag met een klus in huis. Logisch, want de meeste mensen werken overdag. Binnenschilderwerk is dan een klusje dat je nog gemakkelijk even kunt doen. Echter is schilderen bij kunstlicht niet ideaal. Het gebruik van voldoende (en bij voorkeur) daglicht zorgt voor het gewenste resultaat.

Als u zelf aan de slag gaat met een schildersklus, zijn bovenstaande tips zeer bruikbaar. Wanneer u een GlansGarant schilder inschakelt zijn bovenstaande zaken altijd vanzelfsprekend. Heeft u een specifieke vraag of wilt u graag meer weten over het GlansGarant Onderhoudsabonnement? Klik hieronder door voor meer informatie of bereken simpel uw maandkosten.