Wat kost een huis schilderen?

De kosten voor het schilderen van een huis zijn per project verschillend. De kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Wij leggen graag uit hoe de kosten voor het schilderen van een woning worden bepaald. Zo weet u precies wat u kan verwachten als u uw woning wilt laten schilderen.

Binnen- of buitenschilderwerk

Om te berekenen wat het kost om een huis te schilderen, is het eerst belangrijk om het soort schilderwerk vast te stellen. Gaat het om binnen- of buitenschilderwerk? Een binnenschilder zorgt voor onder andere de trap, deuren, kozijnen en de muren. De kosten zijn afhankelijk van wat u precies wilt laten schilderen en het aantal vierkante meters van dit oppervlak.

De kosten voor buitenschilderwerk hangt af van het type huis. Voorbeelden hiervan zijn een appartement, tussenwoning, hoekhuis of vrijstaand huis. Hierbij zijn de kosten vooral afhankelijk van het oppervlak. Daarnaast hangen de kosten ook af van de staat van het schilderwerk en de werkzaamheden die moeten worden gedaan.

Het soort verf

U wilt natuurlijk het mooiste resultaat wanneer u uw huis laat schilderen. Het is daarom ook belangrijk om de juiste verfsoort te gebruiken. Het is mogelijk om verfsoorten uit te kiezen die het beste bij uw huis passen. Deze kan de schilder vervolgens gebruiken bij het schilderen van uw huis.

Onderhoudsabonnement

Het is mogelijk om ervoor te zorgen dat jouw schilderwerk de aankomende jaren goed wordt onderhouden, zonder dat je hier zelf achteraan hoeft te gaan. Dit is namelijk mogelijk met een onderhoudsabonnement. Er wordt dan jaarlijks inspectie gedaan en/of wordt er onderhoud gepleegd. Vervolgens wordt er na 6 tot 8 jaar een volledige herschilderbeurt gedaan. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand.

kosten schilderen huis

Schildersbedrijf inschakelen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert GlansGarant het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. En dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte.