Wat hoort bij buitenschilderwerk?

Wat hoort bij buitenschilderwerk? Wij merken dat er veel onduidelijkheid is over binnen- en buitenschilderwerk. In deze blog lichten wij toe wat er precies bij buitenschilderwerk hoort.

Deuren

Rondom deuren is meestal veel onduidelijkheid als het gaat om binnen- of buitenschilderwerk. De gedeelten van deuren die zich buiten de woning of het object bevinden, behoren tot buitenschilderwerk. Deze delen zijn dus onderhevig aan weersinvloeden van buiten. Denk hierbij aan regen, hagel of sneeuw. Ook de zijkant van de deur behoort tot buitenschilderwerk. Dit is het deel dat invalt bij gesloten toestand. Al deze delen worden dus geschilderd met speciale weerbestendige buitenverf.

Kozijnen

Ook bij kozijnen ontstaat er vaak onduidelijkheid of het gaat om binnenschilderwerk of om buitenschilderwerk. Ook bij kozijnen behoort het gedeelte dat zich buiten de woning of het object bevindt tot buitenschilderwerk. Dit gedeelte is onderhevig aan weersinvloeden van buiten zoals regen, hagel of sneeuw.  De naar buiten draaiende die invallen bij gesloten toestand horen ook bij het buitenschilderwerk. Deze onderdelen worden met speciale weerbestendige buitenverf geschilderd.

wat hoort er bij buitenschilderwerk

Wat hoort niet bij buitenschilderwerk?

In principe hoort alles wat aan de binnenkant van de woning is bij binnenschilderwerk. Dit is dus niet onderhevig aan de weersomstandigheden van buiten. Wanneer u een schilder inschakelt voor uw buitenschilderwerk, wordt dus alles geschilderd tot aan het punt van het binnenschilderwerk. Dit geldt andersom precies hetzelfde. Een schilder gebruikt voor het schilderwerk voor buiten speciaal weerbestendige verf die beschermd tegen weersinvloeden zoals regen, wind en hagel.

Schildersbedrijf inschakelen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen voor uw buitenschilderwerk? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert GlansGarant het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. En dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Bovendien bieden wij garantie op het schilderwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte. Heeft u nog vragen over wat bij buitenschilderwerk hoort? Uiteraard kunt u dan ook contact met ons opnemen.