Wanneer buiten schilderen

Wanneer kunt u buiten schilderen? Er zijn verschillende factoren die in de gaten gehouden moeten worden, wanneer u de buitenboel wilt laten schilderen. In deze blog lichten wij toe met welke factoren rekening gehouden moet worden als er buiten geschilderd gaat worden.

De perfecte temperatuur voor buiten schilderen

De buitentemperatuur is een belangrijke factor die in de gaten gehouden moet worden wanneer er buiten geschilderd moet worden. De perfecte schilderstemperatuur ligt rond de 19 °C. Wanneer er geschilderd wordt onder de 10 °C, dan zal de verf niet op de juiste wijze drogen. Hierdoor zal het schilderwerk niet van goede kwaliteit zijn. Wanneer er wordt geschilderd boven de 20 °C, zal het drogingsproces worden verstoord. Bij temperaturen tussen de 10 °C en 20 °C kan er prima geschilderd worden. Dit zorgt voor het beste resultaat.

wanneer schilderen buiten

De weersomstandigheden

Naast de temperatuur zijn er nog enkele andere weersomstandigheden die invloed hebben op het resultaat van het buitenschilderwerk. Zo veroorzaakt regen kraters en kringen in de verflaag. Buiten schilderen met regen is dus geen optie. Ook als het later op de dag gaat regenen, raden wij aan om nog even te wachten met schilderen. Op dagen dat het gaat regenen, is de luchtvochtigheid namelijk hoger. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe langer het drogingsproces duurt. De luchtvochtigheid is dus ook een belangrijke factor die in de gaten gehouden moet worden wanneer er buiten geschilderd gaat worden.

Schildersbedrijf inschakelen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen om uw buitenboel te laten schilderen? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert GlansGarant het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. Dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte of voor meer informatie.