Welke schilderwerkzaamheden zijn er?

Schilderwerkzaamheden worden onderverdeeld in binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Denk hierbij aan het schilderen van kozijnen, deuren en ramen. Er zijn echter nog een aantal werkzaamheden die een schilder moet verrichten. In deze blog lichten wij de werkzaamheden van een schilder nader toe.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk is in principe alles wat aan de binnenkant van de woning is. Dit is dus niet onderhevig aan de weersomstandigheden van buiten. Voorbeelden hiervan zijn het schilderen van de binnenkant van kozijnen, ramen en deuren. Natuurlijk is het schilderen slechts een onderdeel van alle werkzaamheden.

Schilderwerkzaamheden bij buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk is in principe alles wat aan de buitenkant van de woning is en dus onderhevig is aan de weersomstandigheden van buiten. Dit zijn dus kozijnen, deuren en ramen aan de buitenkant van een woning of gebouw. Het schilderen van deze kozijnen, deuren en ramen zijn slechts een onderdeel van alle schilderwerkzaamheden.

werkzaamheden van schilder

Alle schilderwerkzaamheden op een rijtje

Voordat er geschilderd kan worden, moet er voorbereidend werk worden gedaan door de schilder. Bovendien is een schilder nog niet klaar nadat hij het verf aangebracht heeft. Hieronder volgt een overzicht van alle schilderwerkzaamheden:

  • Stap 1: Schoonmaken en ontvetten
  • Stap 2: Verwijderen van afgebladderde verf
  • Stap 3: Schuren en afplakken
  • Stap 4: Verf aanbrengen
  • Stap 5: Oneffenheden wegwerken
  • Stap 6: Opnieuw verven en schuren
  • Stap 7: Lak aanbrengen

Schildersbedrijf voor uw schilderwerkzaamheden inschakelen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen voor uw buitenschilderwerk? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert GlansGarant het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. En dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Bovendien bieden wij garantie op het schilderwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte. Heeft u nog vragen over schilderwerkzaamheden? Uiteraard kunt u dan ook contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!