Schilderwerk voorbereiden

Schilderwerk voorbereiden is essentieel voordat er geschilderd kan worden. In geen enkele situatie kan er direct geschilderd worden zonder de juiste voorbereiding. In deze blog lichten wij toe welk voorbereidend werk er gedaan moet worden.

Waarom schilderwerk voorbereiden?

Een goed begin is het halve werk. Dit is bij het voorbereiden van schilderwerk volledig van toepassing.  Door het schilderwerk goed voor te bereiden, voorkom je dat de nieuwe verf niet hecht of dat er oude beschadigingen door de nieuwe verflaag heenkomen.

Welke stappen bij voorbereiden schilderwerk

Het voorbereiden van schilderwerk zal wat tijd kosten. Het kan zelfs meer tijd kosten dan het daadwerkelijke schilderen. Het zorgt er echter voor dat het schilderwerk van hoge kwaliteit is en langer meegaat. De stappen worden hieronder benoemd:

  1. Repareren van ondergrond
  2. Oude verflaag verwijderen
  3. Schuren
  4. Ontvetten van oppervlak
  5. Afplakken
  6. Grondverf aanbrengen

We zullen elke stap kort toelichten.

Repareren van ondergrond

Indien er beschadigingen zijn, is het belangrijk dat deze worden verholpen. Anders zijn deze nog altijd te zien op het nieuwe schilderwerk. Door de ondergrond te repareren, ziet het schilderwerk er glad uit.

Oude verflaag verwijderen

Als de oude verflaag is beschadigd door bijvoorbeeld ouderdom, is het noodzakelijk om deze te repareren. Een teken van een beschadigde verflaag is scheuren, blaasjes of losgelaten verf. Een oude verflaag kan verwijderd worden met een schuurmachine, een verfbrander of een afbijtmiddel.

Schuren

Het is vooral bij hout belangrijk om vooraf alles te schuren. Dit kan met de hand of met een schuurmachine worden gedaan.

Ontvetten van oppervlak

Ontvetten is een belangrijk onderdeel wat altijd gedaan moet worden. Door het oppervlak zo schoon mogelijk te maken, zal de verf beter zijn werk doen qua hechting.

Afplakken

Om te voorkomen dat er verf op de ruiten komt tijdens het schilderen van een kozijn, is het afplakken een zeer belangrijk onderdeel. Het afplakken is belangrijk, maar het eraf halen is net zo belangrijk. Hiermee is het belangrijk om niet te lang te wachten. Als het verf al is opgedroogd, dan is de kans op beschadigingen groot.

Grondverf aanbrengen

Het aanbrengen van grondverf zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om een mooie kleur aan te brengen. Verf hecht niet altijd in 1 keer op alle oppervlaktes. De grondverf dient als een soort verbindend middel.

Schildersbedrijf voor uw schilderwerk inschakelen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen voor uw buitenschilderwerk? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert GlansGarant het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. En dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Bovendien bieden wij garantie op het schilderwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte. Heeft u nog vragen over het voorbereiden van schilderwerk? Uiteraard kunt u dan ook contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!