De kosten van schilderwerk per m²

Wanneer u uw huis wil laten schilderen, dan is het belangrijk om te weten wat de kosten per m² zijn. Dit geeft een beter beeld van wat u kunt verwachten en het helpt bij het opstellen van een realistisch budget. De kosten van schilderwerk per m² zijn afhankelijk van een aantal factoren. In deze blog lichten wij deze toe.

De staat van het oppervlak

De staat van het te schilderen oppervlak is een factor die de prijs van het schilderwerk bepaalt. Wanneer de ondergrond in slechte staat verkeert, dan zal er meer voorbereidend werk nodig zijn en zal de prijs van schilderwerk per m² hoger uitvallen. Denk hierbij aan rottend hout of scheuren in de muur.

De moeilijkheidsgraad

Ook de moeilijkheidsgraad van het schilderwerk speelt een rol in de kosten van schilderwerk per m². Het schilderen van een rechte muur is bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger en dus goedkoper dan het schilderen van een lastig te bereiken hoek.

de kosten van schilderwerk per m2

Het type verf

Een andere factor die van invloed is op de kosten van schilderwerk per m², is de keuze van verf. Er zijn vele soorten verf verkrijgbaar op de markt, van goedkope tot duurdere soorten. Duurdere verf is per definitie niet altijd beter dan goedkopere verf. Uiteindelijk hangt het af van uw persoonlijke voorkeur en de behoeften van uw woning. Zo biedt oplosmiddelhoudende verf bijvoorbeeld een langere levensduur en biedt het betere bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Schildersbedrijf inschakelen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen voor uw schilderwerk? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert GlansGarant het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. En dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Bovendien bieden wij garantie op het schilderwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte.