Wat zijn de kosten voor buitenschilderwerk?

De kosten voor buitenschilderwerk van een huis zijn per project verschillend. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. In deze blog leggen wij uit hoe de kosten voor het schilderen van de buitenkant van een woning worden bepaald.

Soort woning en het oppervlak

De kosten voor buitenschilderwerk hangt onder andere af van het type woning. Denk hierbij aan een tussenwoning, een hoekhuis of een vrijstaand huis. De kosten zijn hierbij vooral afhankelijk van het aantal vierkante meters van de woning. Daarnaast hangen de kosten ook af van de werkzaamheden die moeten worden verricht. Voorbeelden van deze werkzaamheden zijn: het schilderen van kozijnen, deuren en wanden. Hoe meer kozijnen en deuren u heeft, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Het soort verf

U wilt natuurlijk het mooiste resultaat wanneer u de buitenkant van uw woning laat schilderen. Het is daarom ook belangrijk om de juiste verfsoort te gebruiken. Het is mogelijk om verfsoorten uit te kiezen die het beste bij uw huis passen. Deze kan de schilder vervolgens gebruiken bij het schilderen van uw huis.

kosten buitenschilderwerk

Onderhoudsabonnement voor buitenschilderwerk

Het is mogelijk om ervoor te zorgen dat uw buitenschilderwerk goed wordt onderhouden in de loop der jaren zonder dat u hier zelf achteraan hoeft te gaan. Hiervoor hebben wij namelijk een onderhoudsabonnement. Uw woning wordt dan jaarlijks geïnspecteerd en als het nodig is, wordt er onderhoud uitgevoerd. Vervolgens wordt er na zes tot acht jaar de woning volledig opnieuw geschilderd. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand. De kosten van dit onderhoudsabonnement worden berekend op basis van het soort buitenschilderwerk en de oppervlakte.

Schildersbedrijf voor buitenschilderwerk inschakelen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen voor uw buitenschilderwerk? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert GlansGarant het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. Dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte.