Hoe vaak moet je schilderen buiten?

Schilderwerk goed onderhouden beschermt kozijnen en andere delen van het huis die van hout zijn gemaakt. Bovendien geeft het uw woning een mooie en nette uitstraling. Hoe vaak je buiten moet schilderen, verschilt per situatie. Meestal kun je uitgaan van eens per 6 tot 8 jaar. Wij lichten dit graag toe.

Wanneer is mijn huis aan een schilderbeurt toe?

Hoewel je schilderwerk nog maar een aantal jaren geleden is gedaan, kan het toch zo zijn dat het alweer toe is aan een opknapbeurt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er scheuren of barsten zijn in de verf. Daarnaast kunnen er blaasjes op de verf zitten. In dit geval zit er vocht achter de verf. Het is in deze situaties belangrijk om niet te lang te wachten. Bij achterstallig onderhoud zullen de kosten namelijk nog hoger zijn. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Indien het schilderwerk geen van deze symptomen heeft, dan is een schilderbeurt van eens per 6 tot 8 jaar wel goed.

hoe vaak buiten schilderen

Onderhoudsabonnement

Het is mogelijk om ervoor te zorgen dat jouw schilderwerk de aankomende jaren goed wordt onderhouden, zonder dat je hier zelf achteraan hoeft te gaan. Dit is namelijk mogelijk met een onderhoudsabonnement. Er wordt dan jaarlijks inspectie gedaan en/of wordt er onderhoud gepleegd. Vervolgens wordt er na 6 tot 8 jaar een volledige herschilderbeurt gedaan. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand. Zo blijft uw schilderwerk goed onderhouden!

Schildersbedrijf inschakelen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen voor het onderhouden van uw schilderwerk? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en de jaarlijkse inspecties, garandeert GlansGarant het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. En dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte.