Hoe vaak moeten kozijnen geschilderd worden?

Hoe vaak moeten kozijnen geschilderd worden? Dit kan per situatie verschillen. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals weersinvloeden en de kwaliteit van het verfwerk. Meestal moet het houtwerk iedere 5 of 6 jaar geschilderd worden. In deze blog lichten wij toe wanneer de kozijnen toe zijn aan een schilderbeurt.

Slecht onderhoud van hout

Wanneer hout slecht onderhouden is, dan kan er houtrot ontstaan. Zodra dit het geval is, zullen de kosten voor het schilderen van de kozijnen een stuk hoger zijn. Als de kozijnen van zeer slechte kwaliteit zijn door het matige onderhoud, dan moeten deze zelfs vervangen worden. Het is dus belangrijk dat het hout van de kozijnen goed onderhouden wordt. Zo hoeven ze minder vaak geschilderd te worden.

Wanneer zijn mijn kozijnen aan een schilderbeurt toe?

Meestal moet het houtwerk van de kozijnen iedere 5 of 6 jaar opnieuw worden geschilderd. Toch kan het schilderwerk ook al eerder toe zijn aan een schilderbeurt. Als er barsten of scheuren in de verf ontstaan, is het beter om niet langer te wachten. Ook bij blaasjes op de verf betekent dat de kozijnen toe zijn aan een schilderbeurt. Er zit dan namelijk vocht achter de verf.

hoe vaak schilderen houten kozijnen

De ideale weersomstandigheden om te schilderen

Het is belangrijk om de houten kozijnen te (laten) schilderen bij de juiste weersomstandigheden. Zo is het niet verstandig om te schilderen wanneer het regent. Dit zorgt namelijk voor vocht achter de verf. Daarnaast is het niet aan te raden om te schilderen in de brandende zon. Het oplosmiddel in de verf lost hierdoor te snel op en dit verslechtert de kwaliteit van de verf. De ideale temperatuur om te schilderen is tussen de 10 °C en 20 °C. Ook is het belangrijk dat het droog is.

Schildersbedrijf inschakelen voor uw houten kozijnen?

Wilt u een schildersbedrijf inschakelen om uw houten kozijnen te laten schilderen? Bij GlansGarant zijn ruim 75 schildersbedrijven aangesloten door heel Nederland. Met de beste verven, een uitgekiend onderhoudsabonnement en jaarlijkse inspecties, garanderen wij het onderhoud van uw woning voor meerdere jaren. Dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ruim 5.000 klanten gingen u voor en waarderen GlansGarant met een ruime voldoende. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte of voor meer informatie.