Schildersbedrijf Roy van der Meer

Interview met: Roy van der Meer

Hoe staan GlansGarant schilders in het leven? En wat zijn de plannen?
Onderhoudende vragen aan geboren-Amsterdammer Roy van der Meer.

Wat is je gemoedstoestand?
Gezond. Druk. Blij. Kan er niet veel meer van maken.

Je bedrijf is opgericht door je vader niet?
In 1982, we waren net verhuisd van de Willem de Zwijgerlaan in West naar de Watergraafsmeer. Ik was net negentien en ben meteen bij hem in de zaak gekomen.

Zit jij nog veel in Amsterdam?
O ja zeker. Kijk, in de regio Purmerend werk ik veel. Maar ja, zo’n wereldstad heeft ook iets, weet je. Sta je toch opeens weer een voordeur te schilderen van honderd jaar oud. Of nog mooier, een topgeveltje uit 1620.

Wat lees je momenteel?
Kranten. De wereldpolitiek vind ik interessant, dus elke dag genoeg te lezen.

Wat waardeer je in mensen?
Beleefdheid. Ik blijf u zeggen tegen m’n klanten.

Wat is je favoriete kunstenaar?
Herman Brood, onbetaalbaar. Maar ik heb hier in huis een werk hangen van een onbekend schildermaatje van hem: Esper Greger Hagen. Zoek maar eens op, zelfde rock ’n roll stijl.

Waar erger jij je aan?
Nergens aan, leven en laten leven zeg ik altijd. Nou goed, weet je wat ik jammer vind? Veertig jaar geleden stond ik met m’n vader op de steiger en dan ging er altijd wel ergens een raam open ‘schilder, koffie?’ Die gezelligheid is er in deze snelle tijd wel een beetje vanaf.

Nog plannen?
Nog tien jaar klanten blij maken met fijn schilderwerk, net zolang terugkomen tot mensen tevreden zijn. En voordat je me een heilig boontje vindt: nu ga ik m’n nieuwe Yamaha sportmotor even lekker de sporen geven.