GlansGarant Regio West, Heemskerk

Interview met: Hendrik Nijenhuis

Hoe staan GlansGarant schilders in het leven? En wat zijn de plannen? Onderhoudende vragen aan rocker/schilder Hendrik Nijenhuis.
 
Wat is je gemoedstoestand?
Ik ga goedgemutst door het leven.
 
Logisch, zakelijk alles in orde zeker?
Ha! Jij weet dat we met meer dan vierhonderd onderhoudsklanten de grootste GlansGarant regio zijn hè. En ja hoor, zakelijk gaat alles goed: klanten zijn juist nú zeer tevreden. In roerige tijden is het prettig dat je huis perfect geschilderd erbij staat zonder grote uitgaven. Maar eh… ook grandioos is dat ik onlangs opa geworden van een prachtige kleindochter, Yara. Dus nee ik heb geen klagen.
 
Wat lees je momenteel?
Een boek over de moord op Kennedy. Blijft me fascineren: na bijna zestig jaar gaan nog altijd zoveel mysteries en complotten de rondte.
 
Wat waardeer je in mensen?
Tevreden zijn met wat je hebt. En goede manieren. Het onbeschofte geklaag op met name social media ergert me wel eens. Omgangsvormen staan ook in mijn bedrijf hoog in het vaandel.
 
Is dat niet een beetje een reclametekstje?
Ha nee, laatst zei iemand tegen me ‘Jullie kun je prima over de vloer hebben.’
 
Tot slot, wat zijn je plannen?
Nog jaren mijn handen laten wapperen. Zélf af en toe ook nog gezellig de steiger op. Vakwerk blijven leveren als schilder. En ook een beetje als rocker, haha.., al moet ik dan nog wel wat gitaarlesjes nemen.
 
Rocker?
Ik heb net een nieuwe elektrische gitaar gekocht, een Doodad, die worden gemaakt door een bouwer hier in Nederland. Schitterend stukje ambachtelijk werk.